Irodalmi atlasz

Irodalmi atlasz

Preț recomandat: 22.00lei22.00 lei
Producător: Cartographia
Cod: 9789730170733
Livrabil imediat.

SpecificațiiIrodalmi atlasz

Dimensiune200 × 280 mm
LegătorieCapsat
LimbaMaghiară
MaterialCopertă înfoliată

Termék leírás


A kiadvány rendhagyó módon segít a magyar és a világirodalom tanulmányozásában. A térképes oldalak megkönnyítik a térben és időben való tájékozódást. Az atlasz felvázolja az irodalomtörténet fő korszakait, a tantervben szereplő egyes szerzők életpályáját. A térképek a szerzői életutak, a legfontosabb művek és a kapcsolódó művészeti ágak közötti összefüggéseket villantják fel idézetek és illusztrációk segítségével. Az atlasz segít megragadni a lényeget, és rendszerezni a meglévő tudásanyagot is.

Az oldalak között az iskolákban leggyakrabban elemzett szövegek, olvasmányok feldolgozásai is megtalálhatók. Önálló oldalakon szerepelnek például a Bánk bán, Himnusz, János vitéz, Az Alföld, A Tisza, Toldi, Az arany ember, Az ember tragédiája, Légy jó mindhalálig, Jónás könyve, Édes Anna, Barbárok, Ábel a rengetegben.

A szövegek "szövegtérképes" feldolgozása segítséget jelent a megértésben és értelmezésben, illetve az életpályák megismerésében. Az atlasz kiegészítő segédanyag akar lenni, hogy vizualitással tegye hatékonyabbá az értő olvasóvá nevelést.

Kiadó
Cartographia
Kötés
tűzött, fóliázott kartonborító
Méret
A4
Nyelv
magyar
Oldalszám
72